Minggu, 15 November 2015

Bagaimana Bakar Gandum Percuma - Cake, Cookies, dan Roti!

Bagaimana Bakar Gandum Percuma - Cake, Cookies, dan Roti!

Anda, atau seseorang dalam keluarga anda telah membangunkan toleransi terhadap gandum. Kini ia adalah tugas anda untuk memikirkan bagaimana untuk membuat semua goodies keluarga anda suka tanpa menggunakan yang baik, lalu berdiri oleh anda - gandum tepung.

Ia boleh menjadi lebih teruk. Jika sikap tidak bertoleransi yang anda berurusan dengan adalah sikap tidak bertoleransi gluten, yang akan bermakna bahawa anda akan mempunyai untuk mengecualikan semua yang mempunyai gluten di dalamnya, yang termasuk bukan sahaja gandum, tetapi rai, barli dan oat juga.

A intoleransi yis adalah lebih teruk lagi kerana selain menghapuskan yis dari penaik anda, anda akan mempunyai untuk menghapuskan banyak makanan lain yang mengandungi yis, seperti alkohol, dan semua makanan yang mengandungi perkara-perkara yang memberi makan yis makan seperti gula dan tepung putih halus - semua karbohidrat yang serta-merta bertukar menjadi gula dalam sistem anda dan memberi makan "beasties yeastie."

Jadi, kembali kepada gandum. Rahsia untuk gandum baking percuma adalah untuk mencari hasil gabungan tepung yang memberi anda hasil yang anda mahu. Terdapat banyak kombinasi anda boleh cuba sehingga anda mencari orang-orang yang menggembirakan anda dan keluarga anda yang paling.

Anda juga boleh membeli gandum pra-pakej dan gluten campuran tepung percuma dan lihat bagaimana anda suka mereka. Tetapi ia hanya sebagai mudah untuk menggabungkan tepung gandum bebas yang berbeza dalam pelbagai kombinasi bergantung kepada resipi yang anda buat.

Berikut adalah tiga resipi hebat yang gandum percuma. Satu adalah resipi yang sangat baik untuk cookies, satu adalah untuk gandum percuma roti resipi, dan yang terakhir adalah untuk Jerman Chocolate gandum kek percuma yang lazat.

Nikmati!

Gandum Percuma Chocolate Chip Cookies

Bahan-bahan:

1 3/4 cawan tepung oat
1/2 sudu teh baking soda
Garam 1/4 sudu teh
1 Sudu flaks makan
1/4 cawan susu soya
1/4 cawan gula perang gula
1/2 cawan gula
1/3 cawan minyak canola atau minyak kelapa
1 sudu teh vanila
3/4 cawan cip coklat

Arahan:

1. Panaskan ketuhar kepada 375 darjah F.

2. Ayak bersama tepung oat, baking soda dan garam.

3. Dalam mangkuk kecil, gaul makan rami dan susu soya.

4. Tambah gula dan kacau.

5. Tambah minyak dan vanila dan pukul dengan bersungguh-sungguh sehingga semua bahan-bahan yang beremulsi (kira-kira satu minit).

6. Campurkan campuran biji rami dengan campuran tepung dan kali ganda dalam cip coklat.

7. Drop adunan dengan sudu ke atas lembaran penaik ungreased, meninggalkan 1 1/2 inci ruang antara setiap cookies.

8. Bakar selama 10 -12 minit.

9. Keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk selama 5 minit.

10. Menggunakan spatula, meletakkan kuki pada rak penyejukan untuk menyelesaikan penyejukan.

Resipi ini juga resipi cookies gluten vegan percuma

Gandum Percuma Zucchini Roti

Bahan-bahan:

1 bulat secawan segar, zucchini parut
1 cawan tepung sorghum
1/2 cawan ubi kanji (kadang-kadang dipanggil tepung ubi kayu)
2 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh baking soda
3/4 sudu teh gula Xanthan
1/2 sudu teh garam laut Celtic
1 sudu teh serbuk kayu manis
1 cawan gula perang
1/3 cawan minyak zaitun cahaya atau minyak kelapa
1 sudu teh lemon segar atau jus limau
2 free-range putih telur organik, dipukul
1/4 cawan santan

Pilihan:

1/3 cawan hirisan walnut atau pecans

Arahan:

1. Panaskan ketuhar anda kepada 350 darjah F.

2. Letakkan zucchini parut dalam penapis atau penapis, taburkan dengan sedikit garam, dan membenarkan ke longkang. Anda mahu untuk menghilangkan lebihan kelembapan sebanyak mungkin. Bilas WELL untuk menghilangkan garam, dan kering dengan beberapa tuala kertas, memerah keluar mana-mana kelembapan yang anda boleh.

3. Dalam mangkuk besar, gaul tepung sorghum, kanji ubi kayu, serbuk penaik, baking soda, gula-gula Xanthan, Celtic garam laut, dan kayu manis. Kemudian masukkan gula perang.

4. Tambah minyak, jus lemon, putih telur atau pengganti telur, dan susu kelapa. Pukul untuk menggabungkan dan terus memukul pada medium yang tinggi sehingga adunan menjadi licin - kira-kira dua minit.

5. Tambah dalam hampir semua zucchini dicincang (kecuali keluar corak-carik beberapa untuk menghiasi bahagian atas roti) dan kacau dengan tangan hingga sebati. Jika anda menambah kacang, kacau mereka dalam mengagihkan sama rata.

6. Tuangkan adunan ke dalam kuali sebuku 9 inci yang telah berbaris di bahagian bawah dengan kertas minyak mabuk.

7. lancar di bahagian atas dan taburkan beberapa helai zucchini dicincang di atas untuk hiasan.

8. Bakar di tengah-tengah ketuhar yang telah dipanaskan sehingga bahagian atas adalah emas dan tegas, namun memberikan sedikit jika ditekan sedikit. Ia harus berasa sedikit kenyal. Ini boleh mengambil mana-mana 50-60 minit. Ujian dengan pisau yang tajam nipis atau pilihan kayu - sama ada perlu muncul tanpa serbuk atau adunan.

Jerman Chocolate Cake Gandum Percuma

Peralatan:

Tiga 8-inci atau 9 inci kuali kek berbaris di bahagian bawah dengan kertas minyak ringan berminyak

Bahan-bahan:

4 auns gula coklat Jerman
1/2 cawan air mendidih
6 telur, dipisahkan
Gula 2 cawan, dibahagikan
1 cawan mentega atau marjerin
1 sudu kecil vanila
2 cawan tepung beras
2 sudu besar tepung jagung
1 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil baking soda
1/2 sudu kecil garam
1 cawan dadih

Arahan:

1. Panaskan kepada 350 darjah F

2. Cairkan coklat dalam air mendidih. Sejuk.

3. Dalam mangkuk kecil mengalahkan putih telur sehingga berbuih. Tambah 1/2 cawan gula dan haba sehingga keras tetapi tidak kering. Mengetepikan.

4. menggunakan mangkuk besar, krim mentega dengan baki gula dan vanila hingga kembang.

5. Tambah kuning telur dan pukul sebati. Campuran dalam coklat.

6. Ayak tepung dengan tepung jagung, serbuk penaik, soda dan garam.

7. Tambah seli dengan buttermilk kepada campuran coklat, mengalahkan selepas setiap tambahan sehingga sebati.

8. Lipat dalam putih dipukul.

9. Tuangkan ke dalam tiga 8 inci atau 9 inci kuali kek berbaris di bahagian bawah dengan kertas minyak ringan berminyak.

10. Bakar pada suhu 350 darjah F., kira-kira 30 minit atau hingga masak. Sejuk.

11. Frost hanya puncak.

Tidak ada ia! Tiga resipi lazat yang akan membuat makan "gandum percuma" keseronokan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar